Skip to content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Shakespeare is hier

23 april @ 14:00 - 17:00

Een middagvullend programma over Shakespeare op 23 april, zijn geboorte- & sterfdag! Bekijk de theatervoorstelling ‘Shakespeare is hier’, doe mee met een workshop en maak kennis met zijn beeldende taalgebruik. Nog steeds van NU!


Voorstelling ‘Shakespeare is hier’
Jongeren van het Jeugdtheaterhuis voeren de monologen van Shakespeare op, afgewisseld met muziek uitgevoerd door het Symfonieorkest van Cultuurhuis Garenspinnerij. De monologen vertegenwoordigen vier emoties die zowel in het theaterspel als in de muziek terugkomen. Na afloop van de voorstelling mag je als bezoeker zelf een instrument uitproberen!

Voorstelling 1: 14.00-14.45 uur
Voorstelling 2: 16.00-16.45 uur

Workshops

  • Sterfscènes spelen
    Bedenk samen met theaterdocent Peter Meijer 100 manieren om te sterven. Struikel je over een hond? Glijd je uit over een bananenschil of bezwijk je aan de vieze geur uit de mond van je buurman? Alles kan! En je komt telkens weer tot leven, dus het loopt goed af…
  • Illustreren met Shakespeare
    Laat je inspireren door uitspraken en citaten van Shakespeare en ga aan de slag met gekleurd papier, tijdschriften, stiften, krijtjes, fineliners en meer. Je maakt een tekening, schilderijtje of collage gebaseerd op de teksten die jij mooi vindt. Beeldend docent Adelien Noordzij begeleidt je hierbij!
  • Sonnet maken
    Oorspronkelijk was het woord sonnet ‘een kort gedichtje’. Tegenwoordig bestaat een sonnet altijd uit 14 versregels. Samen met enkele dichters van de Goudse Dichtersschool en ‘Dichters op Donderdag’ schrijf jij een eigen sonnet!

Workshopronde 1: 14.00-15.15 uur 
Workshopronde 2: 15.45-17.00 uur

Tickets

De voorstelling en de workshop zijn aan elkaar gekoppeld, je kiest dus voor de 1e of 2e voorstelling met een workshop naar keuze. Tickets kosten € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen (inclusief een drankje in de foyer). Tickets zijn te bestellen via de website van Cultuurhuis Garenspinnerij

Wie was Shakespeare?
Shakespeare wordt gezien als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht. Niet alleen vanwege de kwaliteit van zijn werken, maar ook door zijn enorme invloed op de Engelse taal, waarin nog steeds honderden woorden, uitdrukkingen en citaten aan hem zijn toe te schrijven. Hij schreef 154 sonnetten en word wel beschouwd als de eerste moderne toneelschrijver. Zijn toneeloeuvre kan worden verdeeld over drie genres: tragedies, historische stukken en komedies over tijdloze, universele thema’s die tot op de dag van vandaag gebruikt worden voor theaterbewerkingen, opera’s, musicals en films.

‘Lost years’… in Gouda?
De late jaren 1580 staan bekend als Shakespeares ‘lost years’, omdat onbekend is waar hij was en wat hij precies deed nadat hij Stratford voor Londen had verlaten. Eén van de theorieën luidt dat Shakespeare als acteur met een toneelgezelschap op tournee zou zijn meegetrokken… zou hij in die periode ook in Gouda zijn geweest?

Reserveer je tickets via de website van Cultuurhuis Garenspinnerij

Gegevens

Datum:
23 april
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
, , , , , , , , , , ,
Evenement Tags:

Locatie

Cultuurhuis Garenspinnerij
Turfsingel 34a
Gouda, Zuid-Holland 2802 BC Nederland
+ Google Maps

Meedoen: 7 weken musical- of theaterles!

Nieuwe reeksen van 10 lessen Theater starten vanaf donderdag 6 april! Doe je mee?

Klik op een les hieronder voor meer info:

Theaterlessen S | 4 t/m 6 jaar | donderdagmiddag

Theaterlessen M | 7 t/m 9 jaar | donderdagmiddag

Theaterlessen L | 10 t/m 12 jaar | donderdagmiddag

ActeerLAB | 12 t/m 15 jaar | vrijdagavond

Eerst een keertje proberen of het wat voor jou is? Doe dan de eerste les mee. Geef je op voor een ‘proefles’ via info@jeugdtheaterhuis.nl