Skip to content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Shakespeare is hier

23 april @ 14:00 - 17:00

Een dag vol activiteiten voor de hele familie ter ere van Shakespeare op zondag 23 april, ook zijn geboorte- & sterfdag! Bekijk de theatervoorstelling ‘Shakespeare is hier’ en doe mee met een creatieve activiteiten in de foyer. Want Shakespeares werk is nog steeds van NU! Stadsdichter Jeffrey van Geenen opent deze familiedag.

Het programma:

14.15-15:00 uur: voorstelling ‘Shakespeare is hier’
Drie getalenteerde jongeren van het Jeugdtheaterhuis voeren de monologen van Shakespeare op, afgewisseld met muziek uitgevoerd door het Symfonieorkest van Cultuurhuis Garenspinnerij. Na afloop van de voorstelling mag je als bezoeker een instrument uitproberen!

15.00-15.30 uur: het Barokensemble speelt in de pauze
15.30-16.00 uur: instrumenten uitproberen in danszaal 1.2
15.30-16.30 uur: aansluitende activiteiten in de foyer: schuif aan en doe mee!

  • Illustreren met Shakespeare (Adelien Noordzij)
    Laat je inspireren door uitspraken en citaten van Shakespeare en ga aan de slag met gekleurd papier, tijdschriften, stiften, krijtjes, fineliners en meer. Je maakt een tekening, schilderijtje of collage gebaseerd op de teksten die jij mooi vindt.
  • Sonnet maken (Goudse Dichtersschool)
    Schrijf je eigen gedicht en leer het voordragen. Oorspronkelijk betekende het woord sonnet ‘een kort gedichtje’. Tegenwoordig bestaat een sonnet altijd uit 14 versregels. Samen met de dichters van de ‘Goudse Dichtersschool’ schrijf jij een eigen sonnet!

De Regenboogalliantie houdt op deze middag een extra Regenboogcafé.

Tickets
Tickets kosten € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen (inclusief een drankje in de foyer). Reserveer via de website van Cultuurhuis Garenspinnerij

Wie was Shakespeare?
Shakespeare wordt gezien als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht. Niet alleen vanwege de kwaliteit van zijn werken, maar ook door zijn enorme invloed op de Engelse taal, waarin nog steeds honderden woorden, uitdrukkingen en citaten aan hem zijn toe te schrijven. Hij schreef 154 sonnetten en wordt wel beschouwd als de eerste moderne toneelschrijver. Zijn toneeloeuvre kan worden verdeeld over drie genres: tragedies, historische stukken en komedies over tijdloze, universele thema’s die tot op de dag van vandaag gebruikt worden voor theaterbewerkingen, opera’s, musicals en films.

‘Lost years’… in Gouda?
De late jaren 1580 staan bekend als Shakespeares ‘lost years’. Eén van de theorieën luidt dat Shakespeare als acteur met een toneelgezelschap op tournee zou zijn meegetrokken… zou hij in die periode ook in Gouda zijn geweest?

Hanneke Leroux en Maurits Tompot (schrijvers van het boek Shakespeare was hier) zijn initiatiefnemers van deze dag.

Reserveer je tickets via de website van Cultuurhuis Garenspinnerij

Gegevens

Datum:
23 april
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
, , , , , , , ,
Evenement Tags:

Locatie

Cultuurhuis Garenspinnerij
Turfsingel 34a
Gouda, Zuid-Holland 2802 BC Nederland
+ Google Maps

Meedoen: 7 weken musical- of theaterles!

Schrijf je in voor het nieuwe seizoen! Ook de Theaterlessen in Gouda vind je op onze vernieuwde website

jeugdtheaterhuis.nl