De Raad van Toezicht van Stichting Jeugdtheaterhuis heeft Sara Vesseur benoemd als nieuwe directeur-bestuurder. Sara Vesseur volgt Theo Ham op, die het Jeugdtheaterhuis in 1991 heeft opgericht en ruim 30 jaar heeft geleid. 

Daphne Bergman, voorzitter van de Raad van Toezicht: “We danken Theo voor zijn enorm bevlogen, ondernemende en creatieve inzet in de afgelopen jaren. We zijn blij dat we met Sara een goede opvolger hebben gevonden. Zij is iemand met passie voor jeugdtheater en educatie en met de juiste kwaliteiten voor deze rol. Wij hebben vertrouwen in een toekomst van het Jeugdtheaterhuis waaraan Sara samen met de medewerkers, de leerlingen en alle andere betrokkenen zal gaan werken.”

Sara heeft ontzettend veel zin om te beginnen bij het Jeugdtheaterhuis. “Het is een unieke plek met een sterk artistiek DNA en een bevlogen en geheel eigen werkwijze. Het is een droom om hier te mogen werken. Het is mijn ambitie om zoveel mogelijk kinderen en jongeren, van allerlei achtergronden, kennis te laten maken met theater.”

Ze start op 15 april 2022. Op 22 februari neemt het Jeugdtheaterhuis afscheid van Theo tijdens een bijeenkomst voor genodigden.

Lees ook: