Shakespeare is hier op zondag 23 april! Op zijn geboorte- & sterfdag organiseren wij samen met Cultuurhuis Garenspinnerij een voorstelling en leuke workshops voor iedereen vanaf 8 jaar. Kom ook, doe mee en verbaas je!


Voorstelling ‘Shakespeare is hier’

Jongeren van het Jeugdtheaterhuis voeren de monologen van Shakespeare op, afgewisseld met muziek uitgevoerd door het Symfonieorkest van Cultuurhuis Garenspinnerij. De monologen zijn gebaseerd op vier emoties. Hoor hoe die ook in de muziek terugkomen… Na afloop van de voorstelling mag je zelf een instrument uitproberen.

14.00-14.45 uur & 16.00-16.45 uur

Je hebt de keuze uit de volgende workshops:

  • Theater (Peter Meijer)
    Ontdek ‘Romeo en Julia’ en speel hun beroemde balkonscène, of herbeleef het gevecht van Romeo met zijn rivaal. Leer hoe je een oude scène op een moderne manier speelt en hoe je op het toneel vecht en doodgaat. Ter inleiding van elke workshop onderzoek je samen de beroemdste zin uit Shakespeares werk: “To be or not to be…”
  • Illustreren met Shakespeare (Adelien Noordzij)
    Laat je inspireren door uitspraken en citaten van Shakespeare en ga aan de slag met gekleurd papier, tijdschriften, stiften, krijtjes, fineliners en meer. Je maakt een tekening, schilderijtje of collage gebaseerd op teksten die jij mooi vindt.
  • Sonnet maken (Goudse Dichtersschool)
    Leer alles over deze dichtvorm in deze workshop. Een sonnet bestaat uit 14 regels. Maar waar moet hij nog meer aan voldoen? Samen met de dichters van de Goudse Dichtersschool schrijf jij je eigen sonnet en leer je het voordragen.

Ronde 1: 14.00-15.15 uur 
Ronde 2: 15.45-17.00 uur

Kom je ook?
Stel zelf je Shakespeare-dag samen! Je kiest voor één van de twee voorstellingen (14.00 of 16.00 uur) en één van de drie workshops. Tickets kosten € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen (inclusief een drankje in de foyer!). De voorstelling en alle workshops zijn geschikt voor de hele familie, vanaf 8 jaar.

Reserveer je tickets via de website van Cultuurhuis Garenspinnerij

Lees ook: