Skip to content

Onderwijs

Jeugdtheaterhuis... Workshop Theater of Musical met je klas

Discipline: Theater of Muziektheater/musical
Soort activiteit: Workshop
Thema: Kennismaken met theater
Doelgroep: VO/MBO alle klassen en leerlagen
Groepsgrootte: 1 groep – maximaal 30 leerlingen
Duur van de activiteit:  120 minuten (in overleg)
Locatie: Deze workshop kan op school uitgevoerd worden in een ruim lokaal of in een studio, repetitielokaal of theater waar het Jeugdtheaterhuis een buitenschools aanbod heeft.
Kerndoelen: De leeropbrengst van de workshop is binnen verschillende kerndoelen en leergebieden inzetbaar.
21e -eeuwse vaardigheden: Deze workshop ondersteunt de volgende 21e-eeuwse vaardigheden: creatief denken, samenwerken, communiceren, sociale-culturele vaardigheden.
Vakoverstijgende verbindingen: Deze workshop kan aansluiten bij een thema of een bepaald vak.

Je klasgenoten op een andere manier leren kennen? In sneltreinvaart kennis maken met de ins en outs van het acteren of in een korte tijd een geweldig musicalnummer in elkaar zetten? In de workshops voor het VO/MBO laten de docenten van het Jeugdtheaterhuis je kennismaken met de discipline Theater of Musical. De workshop bestaat uit uitdagende toegankelijke opdrachten, waardoor iedereen binnen no time op de speelvloer aan het acteren, zingen of dansen is!
De workshop kan zowel op school als in een theater worden uitgevoerd. De workshop is uitermate geschikt als onderdeel voor een project- of introductie week.

Wanneer: In overleg
Prijs: € 200,- per project € 30,- reis- en onkostenvergoeding per dag N.B. er kunnen meerdere projecten per dag worden uitgevoerd

Jeugdtheaterhuis… Voorstelling in een dag

Discipline: Theater, Musical en Vormgeving
Soort activiteit: Workshops met eindpresentatie
Thema: Theaterdag, kennismaking
Doelgroep: VO/MBO alle klassen en leerlagen
Groepsgrootte: in overleg
Duur van de activiteit:  in overleg
Locatie: De workshop dag kan op school uitgevoerd worden in een ruim lokaal of in een theater waar het Jeugdtheaterhuis een buitenschool aanbod heeft.
Kerndoelen: De leeropbrengst van de workshop is binnen verschillende kerndoelen en leergebieden inzetbaar.
21e -eeuwse vaardigheden: Deze workshop ondersteunt de volgende 21e-eeuwse vaardigheden: creatief denken, samenwerken, communiceren, sociale-culturele vaardigheden.
Vakoverstijgende verbindingen: Deze workshop kan aansluiten bij een thema of een bepaald vak of onderdeel zijn van een projectweek.

Docenten van het Jeugdtheaterhuis veranderen jouw school in een dag in een echt theater! Vanuit verschillende theaterdisciplines gaan de docenten met alle klassen aan de slag. Je leert in een dag niet alleen de ins en outs van de magie van theater kennen, maar aan het eind van de dag mag je ook nog eens op het podium voor publiek je skills showen. Een ervaring voor het leven!
De Theaterdag kan zowel op school als in het theater worden uitgevoerd. De workshop is ook geschikt als onderdeel van een project- of introductieweek.

Wanneer: In overleg
Prijs: Op aanvraag

Leerlingen van het JTH opgelet!

Ben jij leerling van het Jeugdtheaterhuis? Verzilver dan nu de kortingscode voor één middag/ avond Theaterwereld op donderdag 21 oktober (voor 7 t/m 12 jaar) of vrijdag 22 oktober (voor 12 (brugklas) t/m 20 jaar). Check de mail die je van ons hebt ontvangen voor de code!

Reserveer snel je kaartje! Klik hier voor donderdag en klik hier voor vrijdag