Wie bouwt ons nieuwe huis in Gouda?

Deze oud-leerling en decorontwerper ontwerpt én bouwt het nieuwe JTH

Op onze leslocatie in Cultuurhuis Garenspinnerij te Gouda wordt een compleet nieuw Jeugdtheaterhuis gebouwd. Maak kennis met de ontwerper en bouwer, tevens oud-leerling: Pim Kraan!

Pim Kraan (Bodegraven, 1989) zat van z’n 14e tot z’n 21e in Gouda op het JTH. Hij is trots op het feit dat hij in 7 voorstellingen heeft gespeeld, waaronder in Canterbury Tales. Pim wilde theaterdocent worden, maar werd wegens zijn dyslexie weggestuurd van de opleiding in Arnhem. Op de kunstacademie in Groningen had hij meer succes. Bij zijn afstuderen als scenograaf (decorontwerper) won hij de Minerva Prijs voor Vormgeving. Sinds twee jaar woont hij in Rotterdam en doet diverse theater- en filmklussen als decorontwerper- en bouwer. Bijvoorbeeld voor het nieuwe VPRO-programma ‘In boeken kan ’t wel’, dat in september uitkomt. Omdat Pim altijd de gekste plannen heeft, lieten we hém het nieuwe huis ontwerpen… Zoals je ziet is de maquette af en staat Pim in de startblokken om te gaan timmeren.

Wat komt er allemaal?

Pim ziet het nieuwe huis een beetje als een laboratorium, waar je heel onderzoekend je talenten kan ontdekken. Kinderen en jongeren van 4 tot 21 kunnen zich straks onderdompelen in de wereld van de verbeelding. Schrijf je eigen toneelstuk, verdwaal in de Superboekenkast en verdwijn in de leeshoek, maak je eigen filmpje in de green screen filmstudio, of zoek een decor, pak een kostuum, licht uit, spot aan…. en toneelspelen maar! Lekker onderuitgezakt Rembo & Rembo kijken kan ook. Of filosofeer over een levensvraag aan de enorme tafel. Maak vrienden. Verwonder je. Kijk rond en luister… Een wereld waar je theaterhart sneller van gaat kloppen!

Nieuwsgierig?

Tijdens de sneak previews op zaterdag 18 september kan iedereen van 12 t/m 20 jaar een kijkje komen nemen. Zo ben jij als één van de eerste in het nieuwe JTH! Vol toffe activiteiten, voor € 10. Meld je hier aan voor de sneak previews

Lees ook: